söndag 29 mars 2009

Imorgon bär det av..

..till Hesa på kurs från jobbet. Ska ju få nytt kassasystem så ska dit och lära upp mig, så får förmodligen jag va en av dom som lär upp alla andra. Klockan 7 imorgon bitti åker flyget, vilket betyder att jag ska stiga upp om en ca 6 timmar, huga! Kommer hem igen vid 7 på tisdag kväll. Barnen ska få vara hos farmor under tiden, så det underlättar ju för min make. Och dom är redan där, och jag saknar dom så fruktansvärt redan. Men det positiva är ju att jag får sova mina få timmar ostört. Ha en trevlig början på veckan så hörs vi igen!

lördag 28 mars 2009

Ny frisyr!

Japp, jag kände verkligen att det var dags att fara och kapa av håret. Det var väl typ ett halvår sen sist. Topparna var tudelade i flera omgångar.. Och nu kapade jag av rejält. Känns jätteskönt!


Fick min nya dagisräkning, den förhöjda taxan och jag kan säga att jag inte är det minsta nöjd! Den höjdes med 70 € i mån, jag som tyckte det var rejält tungt från förut. Jag blev faktiskt riktigt deppad när jag såg resultatet. Jag fattar inte riktigt hur dom räknar ut sådär, på bruttolönen. Jag menar det är ju inte bruttolönen jag får på kontot (skulle man få det skulle jag inte klaga), utan typ halva... Nu kommer jag inte ha några pengar över för något annat än mat och andra räkningar. Dom borde ju räkna på att man jobbar i stan och kör 84 km varje dag och bensinen är ju inte gratis direkt. Visst man får dra av det i deklarationen, men det ger mig typ en hundring per år.. Jag bliiiiiiiir gaaaaaaaaaaaalen! Jag vill vinna på lotto! Nu när vi dessutom ska ta lån för huset och amortera en stor summa varje mån, så känns det här väldigt jobbigt!

onsdag 25 mars 2009

Usch, det här är en dålig vecka..

Allt bara händer nu som får mig att fundera. Mycket tankar som surrar omkring.. Först och främst handlar det om dagis just nu. Tydligen är det problem mellan 2 "tanter", och det gör mig orolig. Vart är det man lämnar sina barn alla dagar? För man tycker ju att vuxna människor borde kunna lösa sina problem med att prata? Är det inte det dom lär ut på dagis? Så har jag förstått det. Sen en annan sak är vart går alla pengar som vi betalar? Som jag har förstått det så kommer barnen inte att få fara och simma, även fast det finns pengar till det i budgeten? Jag vet C att du läser min blogg och jag menar absolut inget personligt, men jag måste ju få uttrycka mina tankar nånstans och då blir det här..
Sen är det mamma som jag tänker på. Hon har ju fått 3 mer cellgiftsbehandlingar än det först var planerat, för att cancermarkörvärdet inte hade gått ner tillräckligt. Men även efter dom 3 har det tydligen inte blivit bättre. Det ska ändå inte bli mera nu. Det är tydligen inte bra att få för mycket och för länge heller. Hon har haft mycket domningar i ben och fötter och diverse andra bekymmer. Men det känns som läkaren inte informerar tillräckligt och som att dom inte bryr sig. Jag får bara alla dessa tankar om döden. Man vet ju hur många som inte klarar att bekämpa cancern.. Men det finns inte så mycket jag kan göra åt saken, tyvärr!
Mycket på jobbet, ska på kurs måndag-tisdag till Helsingfors, känner mig allmänt trött och hängig och framförallt deppad! Det är tur att jag har min lilla familj!

fredag 20 mars 2009

Blääääääääää....

Jag har så fruktansvärt ont i ryggen! Jag vet inte varför jag ska vara så himla duktig på jobbet och bära alldeles för tungt för min rygg. I onsdags var det 2 häckar med varor som jag bar på, torsdags var det en massa läsk och idag en massa frysvaror eftersom frysen inne i butiken hade gett upp! Först i morse bar jag ut allt till en fryscontainer, sen på eftermiddagen bar jag in allt och dessutom plockade jag upp allt. Så mina lår känns fortfarande som isbitar nu! Så fort jag ska böja mig lite eller sträcka på mig lite hugger det i ryggen och så stråklar det ner i höger ben.. Vill inte ha ont i ryggen mer, kanske det är dags att fara till läkare för det nu?! Har ju haft det så här i flera år från och till. Eller kanske det skulle bli bättre om jag byggde upp musklerna i mage och rygg. Men när ska man hinna med det? När jag jobbar - nej, när jag kommer hem från jobb - nej hinner inte har ju 2 barn som kräver min uppmärksamhet, när barnen har somnat - nej för då stupar även jag i säng! Önskar att man kunde vara ledig lite mer och ändå ha samma lön, eller högre helst!

söndag 15 mars 2009

Söndag

och bara några timmar kvar tills man ska på jobb igen, känns inget vidare! Varför är helgerna så korta? Skulle man inte kunna vara ledig fredag till måndag, det skulle vara en lagom helg! Då skulle man faktiskt hinna göra något och kunna ta det lite lugnt.
Som sagt var jag till Sverige igår. Hittade det mesta som var planerat att köpa + lite annat smått och gått. Kunde visserligen ha köpt mer men plånboken säger stopp. Man måste ju faktiskt hejda sig nu när man snart ska betala av på lån i resten av livet.. Suck! Trevligt var det med J och S. Skitväder, kladdigt och töigt. Kom ner en massa slask också. Har målat lite idag också, panelen i toan är uppe. Nu är det bara taket och möblemanget och lister kvar. Men det är ju inte så bara när man ska vänta på att det målade ska torka. Så det dröjer nog minst en vecka till innan vi kan flytta upp. Jag vill att det ska vara färdigt nu, så vi kan börja med Emmas rum. Men, men har jag levt i det här byggkaoset så här länge så ska jag förhoppningsvis klara några år till! Hoppas jag:)

Här kommer bilder på lite av mina köp igår.
Spegeln till toan:



Rullgardin till sovrummet:


Bården till sovrummet:

fredag 13 mars 2009

Sverige imorgon..

I all hast blev det bestämt att jag ska till Sverige imorgon. Åker med J och S. Äntligen lite shopping på programmet! Även om det inte blir så mycket kläder, men annat e också kul att shoppa. Det ska bli tapetbård, lampor och en spegel om jag hittar! Här på holmen finns ju ingenting. Hoppas på att det inte blåser imorgon bara!
Hörs på söndag!

onsdag 4 mars 2009

Torka!

Jag hinner aldrig blogga mer, eller rättare sagt har jag ingen energi för det. Nu sitter flickorna i badet så jag har nån minut över. Jag vill bara att det ska bli helg så jag får vara ledig nu. Jag känner mig extremt trött! Hostar fortfarande, det var en j-vligt seg förkylning det här. Inatt vaknade jag två gånger av fruktansvärda hostattacker. Bläää, för den här årstiden..
I söndags var vi till stan och hälsade på min bror med familj. Och min underbart gulliga brorson bara växer så det knakar. Han är det sockersötaste som finns, näst efter mina barn då förstås! Jag skulle vilja ha möjligheten att kunna träffa honom oftare. Tyvärr glömde jag kameran hemma, så har inga bildbevis. Nästa gång kanske.
Nej nu hör jag två som ropar efter mig så det är väl dags att gå och tvätta av dom lite! Kram på er alla!