fredag 27 februari 2009

Stackars lilla jag!

Usch, vad slut jag är. Hostar som en galning, snorar och dessutom trött på det. Förkylningar hör ju till årstiden förstås, så det får jag väl leva med.. Var med Elin till HC igår, för hon har vaknat på nätterna och gråtit i timtal och klagat på att hon hade ont i örat. Men sjuksköterskan fick inte ens titta i örat heller. Hon trodde inte att det var öroninflammation eftersom hon inte har feber, utan att det bara stockar till sig i alla gångar på nätterna när man ligger ner. Så inget mer med det, och hon sov bra i natt. Tack och lov, jag hade nog inte klarat av en natt till med skrik och jobba dan efter.. Jag har nog tagit det ganska lugnt den här veckan på jobbet, inte gjort något i onödan. Men det är väl inte så konstigt att man inte riktigt har energi till nåt när man är halvdöd...
Barnen har varit hemma hela veckan från dagis, eftersom Elin inte har varit kry nog att fara dit. Min kära svärmor har ställt upp och haft dom på dagarna! Tack, tusen tack! Det betyder väldigt mycket för mig! Hoppas att jag kan hjälpa dig med nåt annat nån gång!

söndag 22 februari 2009

Jobb imorgon

Usch, vad tråkig den här semestern blev. Sjuka barn, och nu även jag.. Ont i halsen, nyser och allmänt dåsig.. Nåja vi har iallafall fått lite gjort i rummet på övre våningen. Det är bara lite lister kvar att måla, sen är det färdigt för inflyttning! Skönt! Men jag tror vi väntar med att flytta dit tills toaletten är färdig där uppe. Mattläggaren borde komma på tisdag, om han nu håller vad han har lovat dvs. Han är ju hantverkare och dessa människor litar jag inte ett dyft på! Så om ett par veckor flyttar vi sängarna dit upp! Förstås är det väl lite pyssel kvar som att tvätta fönster, sätta upp gardinstänger, köpa gardiner eller sy dom och städa förstås!
Idag var vi till museet och kollade in Alfons Åberg. Barnen tyckte att det var roligt, men jag vet inte om jag blev så imponerad direkt. Men det är väl huvudsaken att barnen är nöjda! Nej nu ska jag gå och slappa en stund framför tv:n innan sängen kallar! Godnatt!







fredag 20 februari 2009

Pust

Även jag stal denna av Karro:
J-lista

Regler: Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!


1. Vad heter du? Jessica
2. Ett ord på fyra bokstäver: Java
3. Flicknamn: Josefin
4. Pojknamn: Jesper
5. Yrke: Juvelerare
6. Färg: "Jellow" Det finns absolut ingen färg på j, tror jag..
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Jambalaya
9. Sak i badrummet: Juveler
10. Plats/stad: Jamaica
11. En orsak att vara sen: Jetlag
12. Något man skriker: Jihuu
13. Film: James Bond
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Jackson 5
16. Djur: Jakthund
17. Gatunamn: Jungmansgatan
18. Bil: Jeep
19. Sång: Just for you
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Jitterbug

Detta var svårare än jag trodde, jag tor jag satt en timme och försökte komma på allt.. Höll på att ge upp!

onsdag 18 februari 2009

Sjuklingar..

Mina små töser har blivit ordentligt förkylda. Förstås när man har semester och skulle kunna göra nåt kul. Men det är ju förstås bra att jag slipper vara hemma från jobbet och förlora inkomst. Men man vet ju inte hur dom mår på måndag förstås. Emma har feber, och vägrar förstås att ta nåt. Hostar och snuvar gör båda två. I natt har jag inte sovit mycket kan jag säga. Elin har sån där illalåtande hosta som bara skär i bröstet. Hon nästan spyr varje gång hon får en hostattack. Emma har iallafall lös hosta, men det är ändå synd om sessorna.. Hoppas det blir bättre till lördag så vi kan åka till museet och kolla in Alfons, som är sista veckan nu. Att man alltid ska skjuta upp allt till sista stund.. Suck!

söndag 15 februari 2009

Jul ännu i stugan..

men nu är den borta. Hade julgardinerna uppe i köket ännu idag. Men jag tog arslet från soffan och gick och strök andra gardiner och tvättade fönstren på insidan. Så nu hänger det nya fräscha gardiner i fönstren! Dom borde ha vart uppe igår redan med tanke på motivet som finns på dom..
Ikväll ska vi på middag till J och J. Trevligt! Speciellt för flickorna som är sååå kära i Kevin.. Elin sa i fredags: Jag e kääär i Kevin! Så sött! Men om tio år är det kanske inte lika sött. Nu ska jag gå och klä på mig några paltor, så vi kan komma i väg!
Före:


Efter:

lördag 14 februari 2009

Ensam

Nu när det är alla hjärtans dag ska man ju vara med den man älskar, men jag får tyvärr sitta helt ensam. Nej inte helt, jag har ju barnen. Men min kära make for nyss iväg och spelade. Det är faktiskt väldigt deprimerande att sitta här utan honom.. Saknar redan...

Semester, ahhhhhhh

Så skönt med semester nu! Det är så lugnt och stilla på jobbet att det mest är tråkigt att vara där. Känner mig mest överflödig!
Idag är det då Alla hjärtans dag. Jag gav min älskling en bukett rosor, och mina flickor fick dela på en bukett och två lotter var. Tyvärr ingen vinst.. Men det är ju inget ovanligt! Tänk vad kul om man skulle vinna lite pengar nån gång, men nej man får nog lov att vara fattig till dödens dag. Men i och för sig gör väl pengar inte någon lyckligare egentligen, men det skulle ju underlätta livet lite.
Nästa vecka på tisdag blir det banken för att diskutera lån (eftersom vi inte vinner pengar) Så sen är man skuldsatt i minst 20 år.. Suck! Leva på minimum hela tiden, speciellt så länge barnen går på dagis iallafall. Nu ska ju avgiften höjas dessutom, jag känner att den definitivt är tillräckligt dyr redan.. Varför ska man bo i en kommun som har stora ekonomiska besvär. Men jag måste säga att inte lockas nya familjer hit heller med hög skatteprocent, höga dagvårdsavgifter o.s.v Jag är inte direkt en hejare på politik så jag ska inte uttala mig så mycket, men det känns ganska tungt just nu. Så fort man fått lön, så är den borta. Och då känner jag att jag faktiskt inte har unnat mig speciellt mycket heller den senaste tiden. Igår var jag t.ex till KappAhl och tittade på lite kläder åt barnen, jag hade 25% rabattkuponger och en 5€ rabattsedel med mig. Men det blev inget för jag känner att jag inte har råd. Visst inte kanske barnen måste ha något heller, men jag vet att Emma älskar nya kläder och tvättmaskinen går varm för att jag ska hinna tvätta deras favoritkläder. Nåja, det är väl inget stort problem direkt. Men det känns trist!

Happy Valentine´s Day! <3

Jag önskar alla mina vänner och nära och kära en underbar alla hjärtansdag!

tisdag 10 februari 2009

Golvet bestämt!

Det börjar ljusna vid horisonten. Både för huset och det börjar äntligen bli lite längre ljust ute! Skönt! Nu ska vi boka en tid till banken och ta lån för att köpa huset. Äntligen, händer det som man har väntat på i flera år nu.. Och ritningarna är gjorda för vad vi ska göra med huset. Kostnadsförslaget är gjort! Kul, nu sker det grejer mitt i allt.
Här är övrevåningens ritning, inte så mycket ändring bara tapetsering och golv, plus allt gips på vägg och i tak.. Inte så lite det..


Här är nedrevåningen, som ska byggas ut på sikt, men det får bli det sista projektet, först ut nere blir grovingång och badrum. Där sover vi just nu..



Sedan en liten bild på toagolvet till övrevåningen. Jag tror faktiskt det blir riktigt fint!

torsdag 5 februari 2009

Våtrumsmatta

Varför finns det inte snygga våtrumsmattor? Vanliga finns det mycket mera att välja på. Kanske ni tänker varför sätta matta i en toa, när man kan sätta klinkers, när man ändå renoverar? Jo det är för det första enklare, går fortare och sen är det ju bara för att uträtta sina behov i. Ingen dusch eller så kommer att finnas där. Jag vill verkligen bara få det gjort nu, men det verkar verkligen inte hända nåt här. Men man är ju dödstrött när man har jobbat hela dagarna. Och förstås har vi ju då inte det material för att kunna göra det färdigt. Suck, om man ändå hade byggt ett nytt från början. Då hade man ju fått det precis som man velat. En enplansvilla är min stora dröm! Slippa dessa trappor, och kunna ha barnens rum på samma plan som man själv vistas i. Nåja det betyder ju att barnen kommer att få lite mer privatliv när dom blir äldre. Usch hemska tanke!

onsdag 4 februari 2009

Pucko!

Idag blev "min" fina Mazda påkörd! Av ett jävla pucko! Jag är ledsen om det är någon av er som läser min blogg som känner denna man eller är släkt med honom. Han kör en liten blå opel och jag tror varenda en kotte i Geta vet vem det är. Nåja, vi kom iallafall till boden och parkerade lugnt framför, och han stod parkerad till vänster om oss. Mitt i allt börjar karln köra och svänger in rakt i vår bil. Det blir ny skärm, ny fälg och ny kofångare (eller vad det nu heter) på vår bil. Jag brukar väl aldrig köra så som han gjorde, han skulle liksom köra framåt och svänga och sa att han inte såg oss. Jag brukar nog alltid backa ut från en "parkeringsruta" Hur gör ni? Nåja det kan väl hända alla, men det är fortfarande irriterande onödigt!
Annars händer det väl inte så mycket som vanligt. Sängen som vi köpte åt Elin från Ikea, sover hon så glatt i! Och det är så skönt med mera space i sängen, och slippa fötter och händer i ansiktet eller in i sidan.
Igår var jag på core, och det känns sannerligen i mina små muskler idag. Och värre lär det vara imorgon. Men jag måste skärpa mig nu och fara alla veckor! Jag måste få bort dessa överflödiga kilon, speciellt runt magen.. Och sen är det nog bra även för min rygg som inte håller för nånting mera. Jag har haft ständigt ont i ryggen nu i tre veckor, som dessutom strålar ner i mitt högra ben. Så det gör även ont när jag går. Mitt jobb är nog inte så passligt för min rygg, mycket tunga lyft och mycket stående hela dagarna.. Men, men jag ska inte klaga, jag har iallafall ett jobb.

söndag 1 februari 2009

Shoppingresan

I Fredags for jag och min käre make till Sverige för att handla lite grejer till toaletten där uppe. Vi fick mycket handlat, eftersom inga barn var med. Toastol, handfat och underskåp och spegelskåp. Nu fattas bara en matta till golvet och panelen till väggen. Och färg förstås.. Men det ska spacklas en gång till minst, jag har gjort det en gång, men nu ska det slipas och sen spacklas en gång till. Jag vill bara ha det färdigt nu, så vi kan flytta upp igen. Sen köpte vi även en säng åt Elin. Hoppas bara hon vill sova där nu, jag vill verkligen bli av med henne från vår säng..
På kvällen åkte vi till Thomas och Camilla, och fick en god middag! Tack så mycket för mat och husrum! Det är så trevligt att träffa er och få umgås lite utan barn! Synd bara att jag och Conny var så trötta så vi somnade i soffan...
Efter nattens sömn och frukost så for vi till "stan" och shoppade lite till! Alltid lika kul att gå i affärer, men inte med 2 karlar som stressar på en när man tittar på kläder.. Men det gick väl ganska bra ändå.
Nu ska jag gå och göra barnen redo för sängen, för det är upp tidigt till dagis imorgon igen!
Lite bilder på det inköpta:
Toamöblemanget:


Elins nya fina säng!