lördag 28 juni 2008

Gnällig

Det är vad jag känner att jag är just nu. Allt suger och är trist. Månne det är vädret som gör att man känner såhär. Emma och jag var på kalas idag, 7-årskalas till ett par tvillingar här i byn. Då fick jag lite panik att snart ska jag också ställa till med kalas för Emma. Nåja, inte behöver väl det vara så jobbigt, bara det inte regnar då också, för att ha en drös med barn inne i det här orediga och ej färdiga huset känns lite tråkigt. Sovrum som är halvfärdiga och en dörr dit som inte går att stänga. Och eftersom hennes rum är på övrevåningen och köket där vuxna samlas är på nedre, så kan man inte ens hålla koll på dem. Det brukar alltid göras nåt hyss när hon har sina kompisar här och dom är däruppe. Klädkammaren brukar vara ett intressant ställe att vistas och det gillar inte riktigt jag. För där förvarar jag bl.a mina smycken.Det blir säkert bra.
Jag skulle helst av allt krypa upp i sängen med en bra bok eller en bra film, men det är en önsketanke idag. Min käre make är och spelar ikväll så det är bara att underhålla barnen själv så gott det går. Eller hålla isär dom när dom beter sig som syskon gör, och bråkar. Nej nu tror jag att det är dags att sära på dem vad det hörs!

fredag 27 juni 2008

Sovmorgon.

Ja det trodde jag att jag skulle få idag men nej, Emma vaknade tjugo över 7 och ville ha sin förbenade "bagge". Så det var bara och stiga upp då. Idag ska vi in till storstan till mamma och hålla henne sällskap. Pappa är i Uppsala och har varit på undersökning för hjärtat. Dom skulle väl se om dom kunde spränga nån tilltäppning i nåt kärl, men det gick inte. Det blir operation i augusti i stället.. Tydligen var det ena kranskärlet helt igenkalkat.. Jag tycker det låter allvarligt och att dom borde operera direkt men tydligen inte. Jag hoppas det blir bra till slut! Pappa får väl ta det lugnt hela sommaren bara, men det brukar han ha svårt att göra...

onsdag 25 juni 2008

Utskälld av chefen

Ja ibland önskar jag att jag kunde säga ifrån lite när man får chefen på sig. Idag 10minuter före jag skulle gå hem kommer chefen och säger att jag måste fara till kantarellmacken och fixa att det går att ändra priserna på den nya ST1 stolpen. Men då sa jag att jag kan inte för jag måste hämta barnen från dagis, så jag hinner inte. Men det skulle jag tydligen inte ha sagt för då kom ju världens utbrott. Nej ni gör ju ingenting här, att jag ska måsta kolla allting själv osv osv... Å jag bara satt där tyst som en mus som vanligt och tog emot skit, fast jag vet att han hade fel, eftersom jag knappt hunnit gå å pissa ens under dagen och han kunde ju ha tittat i nyckelskåpet, att det fanns typ 10 nycklar av 60 där, så jag tror faktiskt jag gjort annat än rullat tummarna idag...Fyyyy faaaaaaaaaaan vad skönt det är att jag har ledig vecka nu. Skulle jag ha måsta jobbat en dag till hade jag nog fått magsår!

tisdag 24 juni 2008

Pust, stånk och stön....

Usch, vad trött jag är! Jobbat hela midsommar med full stress. Man skulle ju kunna tro att det inte finns en människa som skulle hyra bil på midsommardagen med tanke på att dom flesta är kanon på midsommarafton (utom såna som jag som måste jobba då), men ack så fel den tanken var för det tog till och med slut på bilar att hyra ut. Och sen då söndagen när alla dessa som jag hyrde ut på lördagen kom tillbaka. Jag tänker verkligen inte jobba nästa midsommar! Dessutom så fick jag ont i halsen på lördagen, och söndagen när jag vaknade kunde jag knappt svälja... Allt på en gång bara! Nu längtar jag om möjligt ännu mer till min semester! Jag hoppas att det kommer att vara varmt och fint väder då så att man kan fara med barnen och simma lite.

torsdag 19 juni 2008

Min nya frisyr!


Jag fick ett infall i tisdags kväll att jag skulle fara å klippa mig. Så på onsdag morgon ringer jag till en salong i Godby, som jag aldrig varit till, och bokar tid. Och slutresultatet kan ni se på bilden. Jag är faktiskt jättenöjd, men jag kunde även tänka mig att ta det lite kortare faktiskt. Men jag tyckte steget var ganska stort ändå med tanke på att jag odlat i hundra år... Jag hade ju tänkt att om jag gifter mig någon dag så skulle jag ha långt hår som man kunde sätta up i ett fint arrangemang. Gift mig har jag men hade jag en uppsättning? Nej det blev ju inte riktigt det bröllopet man hade drömt om sen barnsben, men jag är nöjd ändå. Jag kommer ändå alltid att minnas dagen med glädje!

tisdag 17 juni 2008

Regn i midsommar?

Det sägs att det ska regna i midsommar, men det är ju inget ovanligt. Och mig gör det egentligen inte nåt för jag jobbar ju, men det är ju synd om alla som är lediga... Nej jag är inte bitter, bara lite kanske. Idag tänkte jag fara med barnen på tivoli, men det verkar lite sådär med vädret idag också, jag hoppas att det är regnfritt ikväll bara. Jag vägrar att sätta mig i nåt på ett tivoli så vi måste göra det kvällstid när fadern i huset är ledig. Det enda som jag kan göra på tivoli är äta sockervadd och köpa lotter. Men vi var där förra sommaren och Emma älskade verkligen att åka allt som rörde sig. Vi får hoppas att farbror och tant kan följa med ikväll för farbror åker nog även han hellre än pappa...
Ja då var det snart dags för jobb igen en vecka. Men jag ska bara jobba 2,5 vecka innan jag går på semester den 21 juli, jag läääääängtar sååååååå!

torsdag 12 juni 2008

Vart tog värmen vägen?

Brrr, kallt och blåsigt. Nu vill ju jag ha värme när jag e ledig. Jag vill vara ute med mina barn i solen och inte behöva ha pälshalare på mig.. Det var ju så fint förra helgen varför kan det inte vara det nu? Men jag får väl se det positiva i det, för jag måste verkligen städa, och det är för jobbigt om det är varmt. Städa ja, hur ska jag få inspiration till det? Fast man städar och städar, och reder upp stup i kvarten, så syns det ingenstans.. Vi har helt enkelt alldeles för mycket saker överallt. Men hur ska man få bort det, slänga, visst men vad? Man tänker när man tittar på en grej att det kan ju vara bra att ha någon gång... Men hur många gånger använder man en sån grej då? Typ aldrig. Nåja jag får väl iallafall börja att byta sängkläder då iallafall. Och tvätta den där högen med kläder som aldrig minskar. Suck, det skulle bara vara skönt att få gå å kasta sig på soffan och se på tv istället. Vad känns mer lockande tror ni? Jag tror faktiskt att det blir soffan, iallafall en stund.

onsdag 4 juni 2008

Jobb igen, suck!

Usch imorgon är det dags för jobb en vecka igen. Jag har inte någon lust alls. Tänk vad skönt det skulle vara om man fick ha semester i 3 månader juni, juli och augusti.. Skulle jag ha råd skulle jag ta tjänstledigt hela sommaren, jag får väl göra det när jag har vunnit på lotto:) Det vill säga aldrig! När jag har varit mammaledig på somrarna så har man inte riktigt haft tid att njuta av sommaren och förra sommaren när jag var ledig så var det ju inte riktigt nån sommar att hurra för.. Nu är barnen lite större och man kunde kanske njuta lite mer av solen och värmen. Nåja, jag får hoppas att det är fint på min semester iallafall.
Nu ska jag smörja in mig och sätta mig på altan i solen och se om jag blir lite beige eller mest bara röd... Ha en bra sommardag alla!

söndag 1 juni 2008

Jordgåbbar, mums


Ja igår spenderade jag halva dagen i jordgubbslandet och rensade och satte täckduk under plantorna. Det kommer att bli mycket gåbbar i år. Massor med blommor på plantorna, och det gör ju Emma glad eftersom hon älskar jordgubbar! Men man måste vara otränad för fy attan vad ont jag har i mina muskler idag, bara för att jag satt på huk och förflyttade mig genom att stiga upp och sedan sätta mig ner igen... Det får tyvärr bli beach 2009 istället för 2008, jag hinner nog inte bli riktigt i skick till i år... Men å andra sidan så har jag ju inte gjort så mycket för att nå det målet heller. Sen fyllde vi vår 5000 l pool med vatten, som är iskallt, och tänkte att det skulle kanske bli bada av idag men jag tror inte att det blir så mycket varmare i den idag, så jag avstår.