tisdag 30 december 2008

Mindre än 30 timmar kvar!

Det e ju helt sjukt hur snabbt ett år går! Jag hinner verkligen inte med. Förra måndagen "firade" jag att jag varit anställd 11 år på RBS. Kan ni förstå 11 år!?!?! Jag fattar inte vart tiden tar vägen, jag har sagt det många gånger men jag säger det igen. Emma är nu nästan 4,5 år och Elin över 2 år. Jag tycker jag just gick omkring och väntade Emma.. Nåja, det är bara att inse att äldre man blir desto fortare går tiden.
Imorgon jobbar jag väl som vanligt, sen blir det till Connys moster på nyårsmiddag med tjocka släkten. Även Thomas och Camilla kommer ju, så nu får jag känna på en liten bebismage! Kul! Sen sviker ju min man mig och far till arken för att spela igen. Även lördag. Och måndag. Är det någon som vill komma och hålla mig sällskap nån kväll?

GOTT NYTT ÅR KÄRA VÄNNER!

söndag 28 december 2008

Bakistrött

är jag minsann idag. Var då som sagt till Lemland igår och firade nyår. Trodde jag skulle bli av med hörseln när en raket smällde innan den flygit upp i luften. Det är alltid något med raketerna när vi firar nyår tillsammans. Det är 4:e året nu som något gått snett. Det är kanske ett dåligt omen att fortsätta smälla raketer fler år. Det kanske händer nåt mer allvarligt nästa gång, usch hemska tanke!
Annars hade vi jättetrevligt! Hoppas att vi får fortsätta att fira nyår tillsammans många år till! God mat, god dryck och gott sällskap, vad mer kan man begära?

Ett tomtebloss


En söt liten Anton i mamma Lindas famn


Elin i ett försök att äta upp en tyggädda


Emil i full fart trots gipsad arm


Anton gulle!


Den enda raketen jag fick med på bild

lördag 27 december 2008

Hårfärgning

är det på gång just nu. Känner att min utväxt är alldeles för grå just nu. Sitter nu med en violett färg i utväxten, som senare kammas ut i resten av håret. Jag vill vara lite klatchig den här årstiden som annars är så mörk och dyster. På sommaren spelar det inte så stor roll, då kan jag vara råttfärgad med lite ljusa slingor, men inte nu.
Igår var vi då till Finnö och hälsade på mormor Birdie och morfar Edvin. Mysigt! Glögg och pepparkakor, sen efter det kaffe med alldeles för mycket godsaker, som vanligt! Sen berättade morfar Edvin lite minnen från 2: värlskriget, vilket var väldigt intressant. Man har ju läst om det i skolan, men hur mycket av det kommer man egentligen ihåg? Och det skulle väl ha varit mer intressant om någon som varit med om det hade berättat det. För jag och historia gick inte ihop.. Det intresserade mig inte det minsta på den tiden!
Idag ska vi fara till Lemland och hälsa på Linda och Micke med familj. Vi blir även kvar där över natten, så alla kan ta sig ett glas vin och inte bara männen:)





fredag 26 december 2008

Julen snart över...

.. och tillbaka till verkligheten. Nå, så illa är det väl inte, men det är så skönt att bara vara ledig och göra ingenting ibland. Annars när jag är ledig på helgerna så är det alltid en massa måsten. Då känner man sig inte ledig. Men igår var jag verkligen ledig! Gjorde så gott som ingenting annat än tvättade en maskin och vek undan lite kläder. Sen var det bara slappande i soffan och sängen med massor av gott! Tack så mycket snälla tomten för alla fina julklappar till både mig och mina barn! Emma och Elin var först lite rädda för tomten när han kom, men rädslan för att hämta paketen gick väl över efter ett tag för Emma. Elin vågade inte gå fram till tomten alls. Och Emma ville inte sitta i tomtens famn eller ge honom en kram.. Men jag kan förstå henne, för tomten såg väl lite läskig ut.. Masken är nog väldigt gammal och sliten, jag vet att hon sa redan förra året att tomten hade hål i ögat. Jag tror vi måste byta tomte till nästa år..
Idag ska vi på julkaffe till Connys mormor och morfar, det blir väl det enda idag, sen blir det väl slappande som igår!
Var ut en sväng igår och fotograferade lite frusna bilder, så lägger upp några. Ha en riktigt god fortsättning på julhelgen!











tisdag 23 december 2008

God Jul alla bloggare!

Ja då var det julafton imorgon och fullt upp i detta hus! Städa hela huset, slå in alla julklappar (om jag inte hinner ikväll), plockas fram av nötter och godis och diverse julattiraljer innan tjocka släkten kommer. Så det blir nog inget bloggande för mig imorgon, om jag inte behöver en paus från städandet... Ha en riktigt mysig jul alla vänner, för det tänker minsann jag ha, med början nu med ett glas rödvin till maten!

Det är bara den här snön som lyser med sin frånvaro..


lördag 20 december 2008

Stress, stress, stress...

Varför har julen blivit bara ett stort stressmoment för mig? Så var det inte för några år sen. Det är väl också ett tecken på att man blivit äldre... Julen ska ju vara en avkopplande tid och inte tvärtom, men i och för sig är det väl inte julen som är stressig utan tiden före. Vad ska man köpa i julklapp och till vem? Jag har det mesta färdigt, det är bara åt mina föräldrar och till min make kvar. Och allt jag har kommit på att köpa till Conny har liksom skitit sig, antingen finns det inte eller så är det alldeles för dyrt! Så jag tror att han får vänta till efter jul och nyår innan han får en vettig julklapp av mig, om jag skulle ha möjlighet att få fara till grannlandet.
Idag ska vi iallafall få fara och hälsa på vår lilla gudson Emil och hans föräldrar. Min bror har ju flyttat in i sin nybyggda lägenhet, och jag är lite nyfiken hur det ser ut där, så vi åker in till stan idag och stillar nyfikenheten. Sen åker ju Emil och Fredrika till fastlandet för att fira jul, så vi måste överlämna julklapparna idag!

Lägger in en bild på mina små gullungar som somnade båda två i Emmas säng häromkvällen. Sötnosar!



Sen en bild på Elin som gosar med favoritkillen John!

tisdag 16 december 2008

Usch vad mätt jag e´!

Åt just ett ton spaghetti och köttfärssås.. Och knäckebröd med groddar på, som har blivit min nya favorit. Och nu känns det som om jag inte kommer att kunna röra på mig på 2 timmar..
Full fart på jobbet just nu, och värre blir det imorgon, då våra populära blommor kommer igen. Plus att jag har typ beställt varor som ska räcka över jul, kanske två häckar eller nåt sånt.. Det kommer att bli en slitsam dag imorgon. Men det är ju snart julledigt! Skööööönt! Efter jobbet imorgon blir det julklappshandel, det sista jag har kvar. Till min pappa, bror, Elin och maken min. Men jag har fortfarande ingen aning vad jag ska köpa ännu. Suck, varför ska det vara så svårt att hitta på något åt det manliga könet för? Har ni nåt tips åt mig?

söndag 14 december 2008

Lucia och pepparkaksbak!

Veckan har varit fullspäckad med program! I torsdags var det julfest på dagis och barnen är så fruktansvärt duktiga på att komma ihåg sångtexter och även på att sjunga förstås. Men det är ju tack vare den duktiga personalen på kotten! Sen var det lucia på lördagen och då fyller ju även barnens farmor år, så vi for till Isaksö och lussade för henne och gammelmorfar! Och mina flickor är så duktiga, Emma sjöng nästan helt själv hela versen! Och idag har vi bakat pepparkakor i massor, tyvärr kom jag inte ihåg att dokumentera det.. Ibland undrar jag varför jag har kamera! Och imorgon är det jobb som gäller igen.. Men barnen har jullov nu till den 7 januari!






söndag 7 december 2008

Att det alltid...

..finns någon som måste utmärka sig på en fest, det tycker jag att e lite underligt. Igår var vi då på firmafest och jag hade faktiskt riktigt roligt stundtals! Vissa stunder var det mindre roligt.. En herreman i våran personal som blev lite för överförfriskad och betedde sig lite mer gubbsjukt än någon annan jag varit med om. Tafsade även lite på mig och det blir verkligen obehagligt. Och det värsta är att han är så himla trevlig i nyktert tillstånd, men han minns väl inget imorgon så han skäms säkert inte. Julboret var faktiskt helt bra, och jag åt tills jag hade maten upp i öronen. Så sen blev man ju en aning slö! Men på väg tillbaka från kapellskär hade jag riktigt kul, dansade lite med några kolleger och pratade lite skit. Efter Rosella for vi hem till T och festade vidare, sen blev det då Arken och jag vet inte men jag kan verkligen det där nu och stället är definitivt överskattat. Fick även en pratstund med min makes ex och vi redde väl ut att vi inte har nåt otalt med varandra! Tack T för det, jag uppskattade faktiskt ditt intiativ!
Imorgon är det då jobb som gäller igen, suck!

fredag 5 december 2008

Lite mycket..

att stå i just nu. Känns som om jag aldrig hinner blogga mer. Trött är man när man kommer hem från jobb, och sen är det fullt upp att fösöka få barnen i säng, och sen försöka få lite tid för sig själv. Och då prioriterar jag faktiskt tv:n brevid min man i soffan.
Imorgon blir det då firmafest och jag ser fram emot det jättemycket! Det blir lite att ladda batterierna så man orkar ett tag till! Hoppas verkligen att man e lika på g imorgon. Det blir ju att stiga upp ganska tidigt, ska åka hemifrån kvart över 10... Men jag får väl sova på bussturen :) Men jag har fortfarande ingen aning vad jag ska ta på mig! Varför ska det alltid vara så svårt med kläder? Jag skulle vilja ha kjol, men jag känner som om det kommer ut två tjocka stubbar där underifrån.. Och jag har inga passande stövlar heller. Så det blir väl jeans som vanligt med en gammal top...

måndag 1 december 2008

December..

vad tiden flyger iväg! Jag tyckte att det just blev november.. Jag hoppas tiden stannar upp lite snart, annars kommer jag inte att hinna med. Barnen är ju snart tonåringar om det inte stoppar upp snart!
Lilla-jul gick snabbt i och med dopet. Ett mycket fint dop, höll nästan på att få tårar i ögonen.. Och lilla Emil var som en ängel, snäll och glad! Han bara skrattade åt mig ett tag när jag stod och jollrade lite med honom. Han måste ha tyckt att jag var en knäppis.. Sötnosen!
1:a advent gick i städandets tecken, men nu får det va till julveckan tror jag (förutom den vanliga grovrengöringen), för det finns ingen vits med att städa, det ser ju likandant ut efter en timme igen. Med 2 underbara oredare i huset (eller 3 egentligen..) Fick ju inte så mycket hjälp av den äkta maken till en början och jag gick omkring och svor inombords, men när jag hade städat halva huset och knappt kunde räta på ryggen fick han dammsuga resten.
Håller på att bli förkyld igen, halsen är torr och svider.. Hoppas att det inte blir nåt mer, för jag vill verkligen fara på firmafest på lördag och ha lite barnledigt och tid för mig själv. Jag tycker faktiskt att det är på tiden att jag får vara lite för mig själv nu. Conny har varit borta och spelat flera helger nu och jag har fått ta hand om allt själv. Och inte fått göra nåt kul på länge. Så känns det iallafall.. Men det ska väl bli nån som blir sjuk så att jag inte kan åka, det är just min tur det...
Stolta föräldrar!

Stolta mor och farföräldrar:

Emils alla gudföräldrar:

En dunderfin doptårta: